Over Homemas Massage Nijmegen

Nienke, Tui-Na-masseuse bij Homemas Nijmegen

Mijn naam is Nienke Poiesz, ik ben masseuse en pedicure. In 1997 heb ik de opleiding voor Traditionele Chinese Massage Tui Na afgerond. Al meer dan tien jaar oefen ik het massage vak uit, eerst in dienst van andere massagecentra en sinds 2007 in eigen beheer, in mijn eigen praktijk in het centrum van Nijmegen.

In de loop der jaren heb ik mijn kennis met enkele cursussen uitgebreid en nu geef ik bij Homemas, de voetreflexmassage, de hotstonemassage, de zwangerschapsmassage en de pedicurebehandelingen.

In het jaar 2012 ben Ik de opleiding tot pedicure gaan volgen. Ter aanvulling en afwisseling.

Ik ben gefascineerd door het functioneren van het menselijk lichaam en de Chinese kijk op ziekte en gezondheid in het bijzonder. Holistisch maar toch nuchter. Verrassend maar toch van een onweerlegbare logica, spiritueel maar toch zo feitelijk. Het blijft me boeien.

Mijn specialiteit is de behandeling van "vage klachten", die veelal voortkomen uit een slecht verdeelde of stagnerende energie in het lichaam. Deze klachten zijn westers beschouwd schijnbaar zonder oorzaak en worden al snel geschaard onder psychosomatisch, of "het zal wel stress zijn". De kijk van de traditionele Chinese geneeskunde op ziekte en gezondheid is echter net even anders, waardoor dit soort klachten wel degelijk ontstaan uit een complex systeem van samenwerkende organen en energie, die met massage en acupunctuur ook beïnvloed kan worden. Dat vind ik leuk, een rode draad vinden in wat voor anderen een brei lijkt.